•  
  •  
   
  •  
   • 05. januar 2017.
   •  
  • BEL MEDIC je u rangu najboljih svetskih klinika

  • Kada hirurg dođe iz Nemačke u operacionu salu jedne klinike u Srbiji i shvati da ima jednako dobre uslove kao u najboljim svetskim klinikama, to je čudan osećaj, kaže dr Branko Milkanović, uroginekolog i direktor nemačke klinike Marienstrift

   Kada je u Bel Medicu 10. decembra 2016. održana prva interaktivna radionica u Srbiji na temu sindroma dubokog glutealnog bola, jedan od učesnika bio je i dr Branko Milkanović, uroginekolog, direktor nemačke klinike Marienstrift i jedan od malobrojnih hirurga na svetu koji izvodi operaciju „cesa-vasa“, revolucionarnu metodu operativnog lečenja inkontinencije, kao i poluortopedske operacije u ginekologiji.

   Otud i on u operacionoj sali sa prof. dr Luisom Perezom Carroom, ortopedom iz klinike Mompia u Španiji, i dr Aleksandrom Vojvodićem, ortopedom iz KBC „Zemun“.

   Naime, mnoge ginekološke bolesti i promene, poput tumora i mioma, pritiskaju nerve u karlici i mogu da budu uzrok sindroma dubokog glutealnog bola. Kada je išijadični bol, ili bilo koji drugi bol u donjem delu leđa, ginekološkog porekla - na scenu stupa ginekolog, a ne ortoped, koji operaciju izvodi ili kroz vaginu ili kroz stomak. U tom slučaju manjim hirurškim zahvatom nego što bi bio ortopedski problem bola se rešava. Žena se oporavlja relativno brzo, nema otvorene operacije, već se ona izvodi laparoskopski, što ubrzava oporavak i znatno smanjuje rizik od komplikacija.

   Osim što smo saznali koliko su ortopedski i ginekološki problemi uskovezani, iskoristili smo priliku i da dr Milkanovića pitamo i kako mu izgleda „Bel Medic“ u poređenju sa nemačkim i svetskim bolnicama.

   - Kada hirurg dođe iz Nemačke u operacionu salu jedne klinike u Srbiji i shvati da ima jednako dobre uslove kao u najboljim svetskim klinikama, to je čudan osećaj. Kada sam 90-ih odlazio iz Srbije, nije bilo ni konca na klinikama. Onda sam došao u Nemačku, gde su čitavi zidovi u salama popunjeni različitim koncima, pa možete da birate. Sada se vraćam i ovde u Beogradu zatičem Bel Medic, kliniku koja se ne razlikuje po standardu od nemačkih privatnih klinika. Odlično ste organizovani, ne može bolje - ovako je dr Milkanović ocenio uslove u Bel Medicu.

  •