•  
  •  
   
  •  
   • 23. januar 2017.
   •  
  • Bel Medic – UVEK PRVI

  •  „Bel Medic“ je prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja je uvela ISO standard za zaštitu životne sredine 14001.

   Mnogo je toga u čemu je Bel Medic prvi. Prva je akreditovana privatna bolnica u Srbiji, prva je i jedina kompanija iz Srbije koja je ikada dobila nagradu „European Bussines Award“ u kategoriji „odnos prema klijentu“, prva je bolnica u Srbiji u kojoj je laparoskopski urađeno uklanjanje mokraćne bešike, prva je bolnica u regionu gde je urađena operacija gojaznog deteta barijatrisjkom tehnikom.
   A od 9. januara „Bel Medic“ je prva zdravstvena ustanova kojoj je Quality Austria Center izdao sertifikat za sistem upravljanja zaštitom životne sredine prema standardu ISO 14001, kao i sertifikat HACCP za sistem bezbednosti hrane.
   Istovremeno je Bel Medic uspešno prošao resertifikacioni audit sistema menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001 prema novoj verziji 2015.
   ISO sertifikati koje „Bel Medic“ poseduje garantuju pacijentima najviši nivo kvaliteta usluge i bezbednosti u svakom trenutku.
   Ovakav uspeh svakako je rezultat timskog rada, identifikacije kolektiva sa vizijom i misijom kompanije u kojoj rade i entuzijazma preko 350 stalno zaposlenih u „Bel Medicu“, kao i svih saradnika i poslovnih partnera.
   Naravno, iza svega toga stoji zajednički stav da uspeh ne sme da uspava onoga ko ga je dostigao:
   - Kada je češki atletičar Emil Zatopek trčao svoj prvi maraton na Olimpijskim igrama u Helsinkiju, takmičeći se sa Džimom Pitersom, britanskim trkačem i tadašnjim rekorderom u maratonu, ovaj je od starta pokušao da ga izmori. Forsirao je nenormalno brz tempo, a Zatopek ga je zbunjeno pitao nije li to prebrzo. Iz lukavosti ili šale, Piters mu je rekao da nije, da čak idu presporo. Tada je Emil pojačao, ostavio šampiona iza sebe, osvojio zlato i postavio novi rekord. Uradio je nešto gotovo nemoguće, postao najveći i najomiljeniji atletičar 20. veka, poznat po tome što je konkurenciju tretirao kao prijatelje. Posle ovog uspeha novinari su ga pitali - kako. Rekao im je da je prvih 20 kilometara trčao najbrže što je mogao. A kako ste posle, pitali su. Pa, kaže, posle sam samo ubrzavao. Dozvoljavam sebi se da ovom prilikom napravim paralelu između puta Emila Zatopeka i puta Bel Medica. Baš kao i ovaj veliki sportista, i Bel Medic je, posle prvih 20 godina, samo još više ubrzao tempo. Ne opuštamo se. Valjda je u tome tajna uspeha - izjavila je dr Jasmina Knežević, osnivač i direktor Bel Medica.

  •