•  
  •  
   
  •  
   • 21. mart 2017.
   •  
  • Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije posetila danas Bel Medic

  • Danas su rukovodioci medicinskog i nemedicinskog sektora Bel Medica pred spoljnjim ocenjivačima Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije (AZUS) predstavili sve novine i pomake koje je Bel Medic ostvario tokom 2016. i početkom 2017. godine. Bolnica Bel Medic je prva akreditovana privatna bolnica u Srbiji koja je 2011.godine dobila sertifikat AZUS-a na maksimalnih 7 godina, dok je Dom zdravlja Bel Medic sertifikat dobio 2015.godine.
        
   U poslednjih godinu dana Bel Medic je otvorio dva nova medicinska centra - u Kneginje Zorke 7 na Vračaru i u Bulevaru oslobođenja 165.

   U Opštoj bolnici u Ulici Koste Jovanovića 87 otvoren je restoran Bel Food, koji je ove godine dobio HACCP standard za upravljanje bezbednosti hrane.

   Prošireni su bolnički kapaciteti i sada bolnica ima 40 kreveta, a u tri operacione sale tokom 2016. urađeno je 200 operacija više nego 2015. godine.

   Urađene su prve operacije katarkte, prvi tretman matičnim ćelijama kod degenerativne bolesti kolena, a rutinski se radi procedura endoskopskog uklanjanja kamena iz žučnih puteva (ERCP).

   Ortokin centar, u kome su sopstvenim serumom pacijenata do 2016. lečena oboljenja zglobova, proširen je i sada se u njemu leče i oboljenja kičme.

   Bel Medic je investirao u najsavremeniju opremu, zahvaljujući čemu je postao regionalno relevantan dijagnostički centar sa magnetnom rezonancom najnovije generacije, digitalnim mamografom, digitalnim rendgenom, kompletnom kardiološkom dijagnostikom sa transezogaealnim ultrazvukom srca, stres ehokardiografijom, farmakološkim testom opterećenja srca, kompletnom oftalmološkom dijagnostikom sa OCT i topografom Galilei.

   Tim Bel Medica veći je za 100 novozaposlenih, među kojima su neka od najvećih imena srpske medicine - prof. dr Đorđe Bajec, opšti hirurg, prof. dr Mlenko Uglješić, gastroenterolog, prof. dr Darko Nožić, infektolog.

   Deo Bel Medicovog tima je i dr sci. med. Marko Marković, jedini neurohirurg u Srbiji koji izvodi kompletno endoskopske operacije kičme i internacionalni instruktor za ovu neurohiruršku tehniku. Ujedno je i Bel Medic postao edukativni centar gde se mogu obučavati neurohirurzi za rad na opremi Riwospinea.

   U Bel Medicu je 2016. urađena je prva barijatrijska operacija deteta u regionu, a prvi put u Srbiji je urađeno uklanjanje mokraćne bešike i rekonstrukcija iste od creva.
   Kao posledica svih ovih napredaka došle su i nagrade. Bel Medic je u junu 2016. osvojio prestižnu evropsku nagradu European Business Awards za odnos prema klijentu, a ove godine dobio je nagradu Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji uslužnih malih i srednjih preduzeća.

  •