img-lang +381 11 309 1000 Pretraga po simptomima

Bel Medic Vesti

BITEF iz ugla lekara

Počeo je BITEF. Kao i obično, Bel Medic će tokom festivala brinuti o zdravlju i bezbednosti glumaca i gledalaca. Prvo veče proteklo je bez problema, a dr Milana Radovanović, na slici, kaže da je uživala. Bel Medic želi učesnicima i gledaocima BITEF-a dobro zdravlje, a kolegama u ekipi spokojna dežurstva, drugačija od onog koje je imao dr Viktor Ognjenović na prošlogodišnjem BITEF-u.

BITEF

Ovo je njegova priča. 

„Prošli BITEF otvorila je kineska plesna trupa sa zahtevnim komadom, koji traži izuzetnu mentalnu i fizičku spremnost. Izvođači su nosili trikoe koji su im išli uz telo, vrlo nezgodno za znojenje i fizički napor.
Sve se odvijalo po planu do pauze. Jedna glumica se osula. Crvenilo, svrab, gušenje - sve ukazuje na jaku alegijsku reakciju. Mora se dati injekcija, nema vremena za gubljenje!
Ulazim u back stage Narodnog pozorišta. Dajem terapiju, ona dobro reaguje, ali na moje zaprepašćenje - insistira da se vrati na scenu! Ubeđujem je da to ne radi, a onda je i molim... Treba da primi još jednu injekciju da bi se sve sredilo, a ta doza že je usporiti, neće moći da igra onako kako treba. Ona odbija lek! Stavlja delo ispred zdravlja i ja sam nemoćan.
Ona se vraća na scenu, a ja odlučujem da cela ekipa ostane tu iza scene.
Predstava se nastavlja. Ona igra, a ja sedim kao na iglama.
I srećom, sve prolazi dobro, u publici ovacije, a iza kulisa olakšanje. Sada već miran, dajem joj još jednu injekciju koju je bila odbila da primi, savet i terapiju za dalje.
Zahvaljuju mi se i umetnica, i producenti, i režiser, i organizatori. A nekoliko dana kasnije stigao je i e-mail posebne zahvalnosti iz daleke, a bliske Kine.
Jedina prava nagrada za medicinsko osoblje.