oftalmolog

Prof. dr Miloš Jovanović

no profile

oftalmolog

Prof. dr Miloš Jovanović

Radno iskustvo

Klinički rad: Klinika za očne bolesti KCS u Beogradu 1979-2016. Šef odseka za glaukom, šef odeljenja za povrede oka, načelnik odeljenja za jednodnevnu hirurgiju oka (operacije katarakte), direktor klinike.

Pedagoški rad: Na Katedri oftalmologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je od 1988.godine. Prešao je sva nastavnička zvanja od asistenta do redovnog profesora. Bio je član a onda i predsednik komisije za polaganje specijalističkog ispita iz oftalmologije.

Obrazovanje

  • Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1976. Specijalizacija iz oftalmologije 1982.godine.
  • Magisterijum  1986, a doktorat 1993.godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Posebna sfera interesovanja

Savremeno hirurško lečenje katarakte i glaukoma,

Dostignuća i priznanja

Naučni rad je posvećen celini oftalmologije. Ima objavljenih preko 200 radova u prestižnim inostranim i domaćim stručnim i naučnim časopisima. Recenzent je u mnogim stručnim i naučnim časopisima a i pojedinim i član uredništva.

Objavio je veliki broj knjiga u kojima je jedini autor, urednik ili koautor. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za 2007.godinu iz oblasti Medicine. Udruženje oftalmologa Srbije mu je dodtelilo i Povelju za doprinos pisanoj reči  u oftalmologiji 2015.godine kao oftalmologu koji je u srpskoj oftalmologiji napisao najviše stručnih knjiga.

Strani jezici: Engleski i ruski

U Bel Medicu radi

Dijagnostika, medikamentno i hirurško lečenje katarakte i glaukoma. Stručni konsultant za sva oboljenja oka.


Copyright by Bel Medic 2018. All rights reserved.