Upoznajte našeg kuvara!

25.10.2017.

Da li znate ko je izmislio susam štapiće? Našem šefu kuhinje, kuvaru Dejanu Filipoviću je pre 15 godina palo na pamet da seče piletinu na štapiće i pravi od nje Čika Gliše kako bi deci bilo zanimljivije da jedu. Sa istim žarom, kao kad je pravio susam štapiće, Dejan pravi i nadgleda spremanje obroka za pacijente, lekare i zaposlene u Bel Medicu.

Jedina smo bolnica u Srbiji koja poseduje restoran i gde pacijent može da bira šta će jesti. Svakog dana Dejan obilazi pacijente, osluškuje njihove zahteve i brine da hrana koju dobiju sadrži sve nutritivne sastojke. Konsultuje se sa lekarom šta pacijent sme da jede i pravi posebne obroke prilagođene individualnim potrebama. Imamo jelovnike za osobe koje pate od dijabetesa, pravimo vegansku i vegeterijansku ishranu. Posedujemo sertifikate Haccp i Halal.

„Mnogo je teže i izazovnije spremati hranu za bolesne ljude, u bolnici brinete da hrana ne bude jaka, masna, slana, nekad i bez mleka ili ako je pacijent sa dijabetesom u pitanju morate izbalansirati sve namirnice, a da opet obrok bude ukusan i hranljiv. Obradovati pacijenta ukusnom hranom i pomoći mu da ozdravi za mene je imperativ. Osećanja i briga za pacijenta su mnogo dublja nego kad kuvate u restoranu. Odgovorniji ste za svoje „goste“  kaže naš kuvar.

Svake nedelje u Bel Food restoranu zaposlenima Dejan ponudi 14 jela u okviru dnevnog menija, a imamo i „a la cart“ meni od preko 30 jela. Svaki obrok napravljen je od svežih namirnica i serviran kao u prvoklasnom restoranu. Dejan pravi dezerte, kao i domaći hleb, od dve vrste brašna, koji se mesi dva puta dnevno i uvek je svež. Takve zemičke još niste probali! Nema problema koji ne postane manji uz razgovor i Dejanov tiramisu. „Dr Jasmina Knežević je puna ideja i njene savete uvek ispratimo kad je reč o jelovnicima i načinu rada, što je umnogome doprinelo kvalitetu usluge koji je kao u hotelu sa 5 zvezdica, kako mi u šali volimo da kažemo“ s osmehom na licu dodaje Dejan.

Koliko restoran znači, kako lekarima, tako i svim zaposlenima, govori činjenica da su u vreme ručka u restoranu Bel food svi stlolovi zauzeti. Naš poznati hirurg je izjavio: „Do kraja života bih mogao da jedem samo u Bel food restoranu“. Zaposleni nose hranu kući, kad ne stignu da spreme ručak uvek dobro dođe bečka šnicla i pomfrit iz našeg restorana za poneti. Svi koji rade u zdravstvenim ustanovama znaju koliko je naporan i stresan posao koji obavljaju i koliko znači predah od posla uz ukusan obrok koji je dostupan u okviru bolnice. Dejan i njegovih 15 kolega zaposlenih u restoranu i kuhinji nam pomažu na jedan neposredan, ali izuzetno važan način da prebrodimo naporan radni dan. Hvala vam što sa velikom ljubavlju kuvate za nas!