Usluge

Porodilište

1.  Usluga prirodnog porođaja

a.    Nemediciran porođaj, uz minimalnu primenu medikamenata ili bez njih, bez žurbe, u miru, stručan nadzor i maksimalnu sigurnost. Buduća mama je u centru dešavanja, aktivno učestvuje u svakoj fazi porođaja, promenom položaja tela ili uz telesne vežbe, umanjuje bol, čime omogućava sebi porođaj koji je nalik porođajima u kućnim uslovima, ali uz nadzor babice i ginekologa.

b.    Mediciran porođaj,  stimulisan ili indukovan, uz upotrebu lekova  koji služe za započinjanje, održavanje ili ubrzavanje porođaja, odnosno ublažavanje bola. Za takvu vrstu porođaja uvek postoje medicinske indikacije, koje diktiraju vrstu korišćenih medikamenata. Aktivno učešće porodilje u porođaju je zavisno od upotrebljenog medikamenta. Ovakva vrsta rađanja se najčešće kombinuje sa upotrebom epiduralne ili bilo koje druge regionalne anestezije.

2.  Usluga porođaja carskim rezom - hirurški zahvat koji podrazumeva pravljenje reza na trbuhu i materici i rađanje bebe kroz taj rez. Primenjuje se kada stanje majke ili ploda zahtevaju takav vid porođaja, uz primenu regionalne, epiduralne ili opšte  anestezije. U epiduralnoj anesteziji,  majka je budna i svesna svih događanja, dok sa upotrebom opšte anestezije, majka spava tokom operacije.

3.  Bezbolni porođaj:

a.    Anestezija tokom porođaja - Epiduralna anestezija/analgezija

Omogućava prekid osećaja bola u donjem delu tela tokom porođaja uz potpunu budnost I punu saradnju sa ginekologom I timom u toku porođaja. Epiduralni kateter (tanka cevčica uvedena u epiduralni proctor) može ostati I posle porođaja I preko njega se mogu dodavati anestetici koji uklanjaju postporođajni bol.

  •     Za uklanjanje porođajnih bolova – (kontrakcija/trudova) - analgezija
  •     Za carski rez – anestezija

b.    Spinalna anestezija za carski rez

Kod spinalne anestezije do blokade osećaja bola dolazi već posle nekoliko minuta, tako da se može započeti s operacijom u kratkom vremenu nakon primene spinalne anestezije. Moguće je potpuna budnost u toku spinalne anestezije.

c   Opšta anestezija

Opšta anestezija, stanje slično dubokom snu, po pravilu započinje nakon uključivanja intravenske infuzije, uz davanje brzodelujućeg sredstva za uspavljivanje, a nastavlja se daljim davanjem anestetika. U potpunosti je postignuto stanje bez svesti i prekinut je osećaj bola u celom telu. To stanje će anesteziolog održavati sve vreme trajanja carskog reza.

4.  Nega  i briga  o bebi po rođenju

Sa mamom od prvog trenutka. Odmah posle porođaja, beba će biti na maminim grudima, jer taj prvi korak “skin to skin” umiruje I majku I dete. Nakon prvog pregleda pedijatra, mama će, ako želi, biti I u porodilištu sa svojom bebom. U toku boravka u Bel Medicu, pedijatri I pedijatrijske sestre edukovaće je o ishrani novorođenčeta, pomoći u savladavanju tehnike dojenja, kupanju, nezi kože I toaleti pupka I pružiti sve potrebne informacije kako bi prvi dani majčinstva bili bezbrižni! I tatama je omogućen boravak I aktivno učestvovanje u svim aktivnostima oko deteta, od samog presecanja pupčanika, kupanja, povijanja I svih ostalih nezaboravnih trenutaka koje donosi dolazak na svet najmlađeg člana porodice! Briga o novorođenčetu takođe uključuje i sledeće preglede: Apgar score, Kontrola sluha, Neonatalni screening (nasledne metaboličke bolesti, hipotireoza), Vakcinacija (BCG vakcina I Vakcina protiv Hepatitisa B).

5.  Nega i briga o majci nakon porođaja

Apartmani su jednokrevetni, ali se mami I bebi u apartmanu može pridružiti I otac, što je još jedna od prednosti koje omogućavamo. Zbližavanje s majkom I ocem u prvim danima života novorođenčeta je blagotvorno za njegovo zdravlje I razvoj I pozitivno utiče na dinamiku odnosa čitave porodice. Svaki apartman je aklimatizovan, ima kupatilo, TV uređaj, internet pristup. Stručno medicinsko osoblje brine o mami I bebi, pomaže pri dojenju I nezi I kroz edukativno – praktični deo priprema majke za samostalnu brigu o detetu po odlasku iz porodilišta.

6.  Testovi provere pojedinih bolesti nakon rođenja ( Fenilketonurija, Hipotireoidizam, urođena nagluvost novorođenčadi)

7.  Asistencija majci i bebi u kućnim uslovima


Ime i prezime

Email

Poruka

 


Copyright by Bel Medic 2020. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!