Bel beba

BEL BABY KARTICA

Bel Medic je svim bebama rođenim u našem porodilštu obezbedio Baby Bel karticu koja obezbeđuje popust od -20% na sve specijalističke preglede u Bel Medicu do kraja druge godine života.
S obzirom da ćete dete voditi na redovne mesečne kontrole, želimo da taj odnos negujemo i da vaš izabrani pedijatar bude baš iz Bel Medica.

Porodilište Bel Medic postoji da o budućim mamama predano brine 24 sata

ELEKTRONSKA PRIJAVA BEBA 
Roditelji u porodilištu daju pristanak za elektronsku prijavu deteta. Zdravstveni radnik unosi podatke u elektronski obrazac na portalu e–uprava. Roditelji se moraju dogovoriti oko ličnog imena deteta i adrese na kojoj će novorođenče biti prijavljeno.
Nakon elektronske prijave roditelji budu obavešteni SMS–om ili mejlom da je prijavljivanje uspešno obavljeno te o statusu predmeta.
Ako su se za to opredelili, na adresu koju su naveli kao prebivalište dobijaju potrebna dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih i karticu zdravstvenog osiguranja. Ako ne žele takvu isporuku, dokumenta mogu da preuzmu u opštini ili filijali RFZO (Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje).

POKLON PAKET
Svim mamama koje su se porodile u našem porodilištu obezbedili smo i neke lepe poklone!

PATRONAŽA
Pružamo vam negu bebe i mame u prvim danima po izlasku iz porodilišta. Naš medicinski tim vam je na usluzi kako bi vam prve nedelje koje provodite u svom domu sa bebom bile bezbrižne i bez stresa.


Patronažna služba Bel Medic opšte bolnice objasniće vam i pokazati kako da:

  • negujete i obrađujete pupak bebe po izlasku iz porodilišta
  • kupate bebu, negujete kožu tela i lica
  • pravilno prepopovijate bebu
  • dojite bebu
  • pravilno držite bebu
  • I mnoge druge praktične savete…

Organizovaćemo posete u vremenu kad vama najviše odgovara u vašem domu.

PRVA KONTROLA
Prva kontrola je prvi pregled bebe posle napuštanja porodilišta i obično se (ukoliko je sve u redu) obavlja kad dete napuni mesec dana.
Možete se odlučiti za nekog od naših iskusnih pedijatara koji će vam dati odgovore na sva pitanja i rešiti “slatke” roditeljske nedoumice.
Na tom pregledu se meri bebina težina i dužina i upoređuje se koliko je beba napredovala u odnosu na težinu od rođenja.
Pedijatar će pregledati bebi glavu, fontanele, oči, uši, nos, pupak, opipaće vrat s jedne i druge strane, stomak i kožu. Lekar će proveriti bebine reflekse i proveriti u kom položaju leži, kako pokreće ili podiže glavicu da li se i kako oslanja na ručice, proverava bebin sluh i vid.

zakazite pregled
pisite nam
Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!