Kineziotejping

ŠTA JE KINEZIOTEJPING?

Kineziotejping je tehnika  koja se zasniva na terapeutskom efektu specijalnih elastičnih traka  koje se lepe na kožu i primenjuje se u fizikalnoj terapiji i sportskoj  medicini. Koristi se kod bolesti i povreda koštano-mišićnog sistema. Ova  metoda zasniva se na podsticanju prirodne, urođene sposobnosti  organizma ka obnavljanju (regeneraciji) tkiva i oporavku nakon povrede i  omogućava veću stabilnost mišića i zglobova, bez ograničenja opsega  pokreta.

ZAŠTO SE PRIMENJUJE / INDIKACIJE

  • U cilju korekcije problema u zglobu, usklađivanja nepravilnog položaja  zglobova, lečenja bolova u zglobu, normalizovanja tonusa mišića.
  • U clju lečenja sportskih povreda, bolnih stanja vratnog i slabinskog (lumbalnog) dela kičme, istegnuća mišića, upale tetiva.
  • U cilju otklanjanja zastoja u cirkulaciji telesnih tečnosti i poboljšavanju cirkulacije krvi i limfe.

KAKO SE IZVODI?

Tehnika  lepljenja zavisi od tipa povrede ili oboljenja, a trake se postavljaju u  skladu sa anatomijom mišića i opsegom pokreta koji se obavlja u tom  zglobu (u određenom delu tela). Trake se lepe u cilju rasterećenja  mišića određenog dela tela ili u cilju podsticanja funkcije mišića.  Kinezio traka omogućava obavljanje svih pokreta u određenom zglobu i  nema zadatak da imobiliše taj deo tela.

KAKO DELUJE KINEZIOTEJPING METODA?

  • Smanjuje grč i napetost mišića, smanjuje mišićni zamor, omogućava veći obim pokreta.
  • Smanjuje otok mišića i okolnih tkiva (smanjuje upalu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe …).
  • Smanjuje bol, normalizuje mišićni tonus i napetost u zglobu.

PRIPREMA

Nije  potrebna posebna priprema. Traka se lepi na kožu koja mora biti čista i  bez dlaka (ukoliko je moguće). Kinezitejping efekat traje 3-5 dana od  postavljanja trake. Traka je otporna na vodu, tako da se može  primenjivati i u vodenim sportovima. Postavlja  se na tri načina i to u  formi slova “I”, slova “Y” ili “X”.

NAKON LEPLJENJA KINEZIO TRAKE

Možete se vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

zakazite pregled
pisite nam
Cena usluge
2.200,00
Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!