NEHIRURŠKE, ANTI-EJDŽING PROCEDURE

BOTOX® KOZMETSKE INJEKCIJE

Botulinum toksin, botoks (BOTOX®) koji se koristi u kozmetske svrhe je pročišćeni, stabilizovani, visoko razblaženi protein koji proizvodi anaerobna bakterija Clostridium botulinum. Pokreti mišića na licu stvaraju bore na koži; kada se injekcije malih količina botoksa aplikuju pod kožu dolazi do relaksacije mišića koji učestvuje u nastajanju dinamičkih bora (kada se smejemo, ljutimo ili smo zabrinuti).

Botox® injekcije se najčešće koriste za ublažavanje i korekciju bora gornje trećine lica, na čelu, oko očiju, izmedju obrva. Prvi rezultati su vidljivi već posle 2 dana, a pun efekat se uočava 10-14 dana posle tretmana. Postignuti efekati su prolazni, traju 3 do 4 meseca.

Pored korekcije bora na licu sa Botox® injekcijama može da se ublaži, smanji ili otkloni pojačano pazušno znojenje (aksilarna hiperhidroza). Postignuti efekati traju 3 do 4 meseca.

DERMALNI FILERI (materijali za punjenje i uvećanje mekog tkiva)

Glavni sastojak dermalnih filera koje koristimo je hijaluronska kiselina, vodeći filer za uvećanje mekih tkiva sa odličnim kozmetološkim rezultatima. Hijaluronskim dermalnim filerima nadoknađujemo hijalouronsku kiselinu koju je telo vremenom, sa starenjem izgubilo.

Dermalni fileri na bazi hijalurona se koriste za korekciju i popunjavaje bora (nazolabijalne bore - linije od nosa prema ustima, marionetske bore - linije od usta prema bradi, pušačke bore - bore oko usana), vraćanje izgubljenog volumena kože (koriguju izgubljenu punoću i oblikuju obraze, oblikuju usne I ističu ivice usana, podižu uglova usana, oblikuju liniju vilice); popunjavanje ožiljka od akni. Trajanje rezultata varira od pacijenta do pacijenta, kreće se u rasponu 6 - 12 - 24 meseci.

BIO-REJUVENACIJA KOŽE: BUSTERI

Busteri (eng. boosters), ojačivači kože, su novi produkti na bazi hijaluronske kiseline koji višestruko hidriraju kožu i poboljšavaju njen kvalitet. Ne klasifikuju se ni kao filer ni kao mezoterapija, predstavljaju kombinaciju filera i mezoterapije.

Tokom tretmana multiplim mikroinjekcijama specijalno dizajnirana hijaluronska kiselina se unosi u kožu; u tkivu se sporo otpušta i širi, dovodi do aktiviranja ćelija fibroblasta koji su odgovorni za stvaranje novog kolagena i elastina  zbog čega nastaje regeneracija (bio-rejuvenacija) i remodelovanje (bio-remodeling) tretirane kože.

Zahvaljujući teksturi i visokoj sposobnosti širenja materijala, stvaraju volumen ciljano u tkivu gde ga je potrebno nadoknaditi (gde se ne radi o značajnom gubitku volumena, već o gubitku elastičnosti kože).

Busteri su idealni za podmladjivanje dehidrirane, suve, zrele kože lica, vrata, dekoltea i nadlanica Koriste se za tretiranje kože koja je izložena delovanju UV radijacije koja izaziva prevremeno starenje kože jer dodatno deluju kao antioksidanti i preveniraju stvaranje slobodnih radikala u koži. Efekti traju 3 do 5 meseci, zavisno od upotrebljenog produkta i stila života.

HEMIJSKI PILING

Hemijski piling je procedura kojom se odstranjuju površinski, izumrli slojevi kože, čime dolazi do njenog obnavljanja. Aplikacijom rastvora odredjenih hemijskih eksfolijanata, obučeni lekar dovodi do pojave “površne opekotine”, stvaranja kontrolisane, parcijalne “rane” na koži. Posle toga, u procesu zarastanja rane dolazi do regeneracije površnog sloja kože I stvaranja novog vezivnog tkiva.

Prema dubini povrede hemijski pilinzi se mogu podeliti na površni, srednje duboki i duboki. Za hemijske pilinge se koriste brojni hemijski eksfolijanti. Najpopularniji medju njima su voćne kiseline: alfahidroksi kiseline (glikolna, mlečna, limunska, vinska, jabučna, bademova, glukonska) i betahidroksi kiseline (salicilna). Osim voćnih kiselina mogu se koristiti  bionske kiseline (laktobionska), trihlorsirćetna kiselina (TCA) i visoka koncentracija retinola.

Hemijski pilinzi mogu se raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. Koriste se za tretiratanje finih linija i bora, hiperpigmentacije, kožu oštećenu suncem, umerenih oblika akni, proširenih pora, ožiljaka od akni, keratoza, keratosis pilaris, benigni lentigina.

Nakon tretmana javlja se crvenilo, perutanje i ljuštenje kože čija jačina zavisi od tipa hemijskog pilinga, vrste i koncentracije hemijskog eksfolijanta koji se koristi. Posle hemijskog pilinga koža se mora zaštiti antisolarnom kremom sa visokim zaštitinim faktorom (SPF 50+) jer inače može doći do oštećenja mlade kože koja se izlaže delovanju UV radijacije posle pilinga.

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je procedura kojom različite aktivne supstance (vitamini, minerali, aminokiseline, EGF-epidermalni faktor rasta, FGF-fibroblastni faktor rasta, stem ćelije, oligoelementi, retinol, hijaluronsku kiselinu, aminokiseline, ekstrakt artičoke, kofein, dekspantenol, ginko biloba itd) mikroinjekcijama se ubacuju u različite slojeve kože i potkožno tkivo.

Sama procedura najčešće se sastoji iz apliciranja sterilnih koktela minijaturnim ubodima, iglom, dermarolerom  ili dermapenom. Efekti se postižu farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima.

Mezoterapijom mogu da tretiraju bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata, ruku i dekoltea koja je izgubila jedrinu i sjaj (procedure Mesoglow, Mesolift, Mesobotox ili Mesofiller); otklanjanje poremećaja pigmentacije (Mesolighten); sprečavanje gubitka kose (Mesohair); “topljenje” lokalizovanih masnih naslaga na stomaku, butinama, oko struka, ispod brade (Injection lipolysis); korekcija opuštene, mlitave kože nadlaktica, unutrašnjih strana butina ili korekcija strija (MesoSculpt). Važna indikacija za mezoterapiju jeste redukcija celulita. Tada se koriste supstance koje tope masnoću, pojačavaju cirkulaciju, omogućavaju bolju drenažu ili imaju diuretičko dejstvo. Mezoterapija se smatra nehirurškom alternativom za liposukciju.

PRP TERAPIJA – PLAZMA BOGATA TROMBOCITIMA

Plazma bogata trombocitima (e. Platelet-rich plasma) - PRP je jednostavna, sigurna fiziološka procedura koja se zasniva na preradi sopstvene krvi pacijenta, kako bi se iskoristile regenerativne i zaceljujuće osobine trombocita koji imaju sposobnost oslobadjanja  faktora rasta koji su uključeni u migraciju matičnih ćelija, diferencijaciju i razmnožavanje, stimulaciju rasta fibroblasta, proizvodnju kolagena i neovaskularizaciju koje  dovode do inicijacije procesa regeneracije tkiva.

Koristeći krv pacijenta, posebnim metodama izdvajaju se trombociti (krvne pločice) koje se potom ubrizgavaju u kožu mikroinjekcijama.

Plazma bogata trombocitima, koja spada medju najsavremenije antiejdžing procedure.

Koristi se za ublažavanje I otklanjanje simptoma starenja kože na licu, vratu, dekolteu i rukama, dovodi do vidljivog poboljšanja teksture, jedrine I sjaja kože, redukuje bore I fine linije, podočnjake I tamne kolutove oko očiju. Zablistajte sa PRP tretmanom, neka vase lice povrati sjaj koji se izgubio kroz godine.

PRP predstavlja inovativnu proceduru za tretman opadanja kose različite etiologije kod žena i muškaraca (alopecia areata, alopecia androgenetica, post-porodjano opadaje kose); poboljšava gustinu, jačinu i kvalitet kose.

PRP se koristi za lečenje ožiljaka od akni, strija i opuštene kože stomaka posle trudnoće.

Od nedavno primenjujemo preparate koji sadrže hijaluronsku kiselinu u kombinaciji sa PRP (Cellular Matrix®); tretmana deluje još potpunije jer omogućava ispoljavanje hidrirjućih efekata hijaluronske kiseline I regenerativnih osobina PRP - dovodi do vezivanja vode, povećanja volumena, stimulacije migracije i proliferacije dermalnih ćelija - dovodi do hidracije i regeneracije kože.

zakazite pregled
pisite nam
Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!