Pregled dečjeg gastroenterologa

ŠTA JE PREGLED DEČJEG GASTROENTEROLOGA?

Dečji gastroenterolog pregled počinje razgovorom sa detetom i roditeljima i pregledom trbuha. Traje u proseku 20-30 minuta, a po potrebi i duže. Pregled je potpuno bezbolan i  nije potrebna posebna priprema.

PREGLED OBUHVATA

• anamnezu - razgovor sa detetom I njegovim roditeljima o sadašnjim  tegobama, drugim oboljenjima (ukoliko ih ima), prethodnim operacijama i  bolničkim lečenjima, bolestima u porodici itd...
• uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji).
•  fizikalni pregled (inspekciju-posmatranje, palpaciju-opipavanje,  auskultaciju-slušanje, merenje pritiska).  Auskultaciju-slušanje rada srca, pluća, rada creva i krvnih sudova u  trbuhu obavlja se uz pomoć instrumenta koji se zove stetoskop. Palpacija  je jedan od najznačajnijih delova pregleda dečjeg gastroenterologa, jer  predstavlja način na koji se može postaviti sumnja na postojanje  različitih bolesti organa u trbuhu.
• savet i preporuku za dalje  lečenje (ukoliko postoji potreba) i predlog o eventualnoj dodatnoj  dijagnostici (ultrazvuk, rentgensko ili skenersko snimanje,  gastroskopiju, kolonoskopiju….).

zakazite pregled
pisite nam
Cena usluge
6.600,00
Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!