BITEF iz ugla lekara

27.09.2017.
BITEF iz ugla lekara

Počeo je BITEF. Kao i obično, Bel Medic će tokom  festivala brinuti o zdravlju i bezbednosti glumaca i gledalaca. Prvo  veče proteklo je bez problema, a dr Milana Radovanović, na slici, kaže  da je uživala. Bel Medic želi učesnicima i gledaocima BITEF-a dobro zdravlje, a  kolegama u ekipi spokojna dežurstva, drugačija od onog koje je imao dr  Viktor Ognjenović na prošlogodišnjem BITEF-u.

Ovo je njegova priča.  

„Prošli BITEF otvorila je kineska plesna trupa sa zahtevnim komadom,  koji traži izuzetnu mentalnu i fizičku spremnost. Izvođači su nosili  trikoe koji su im išli uz telo, vrlo nezgodno za znojenje i fizički  napor.
Sve se odvijalo po planu do pauze. Jedna glumica se osula.  Crvenilo, svrab, gušenje - sve ukazuje na jaku alegijsku reakciju. Mora  se dati injekcija, nema vremena za gubljenje!
Ulazim u back stage  Narodnog pozorišta. Dajem terapiju, ona dobro reaguje, ali na moje  zaprepašćenje - insistira da se vrati na scenu! Ubeđujem je da to ne  radi, a onda je i molim... Treba da primi još jednu injekciju da bi se  sve sredilo, a ta doza že je usporiti, neće moći da igra onako kako  treba. Ona odbija lek! Stavlja delo ispred zdravlja i ja sam nemoćan.
Ona se vraća na scenu, a ja odlučujem da cela ekipa ostane tu iza scene.
Predstava se nastavlja. Ona igra, a ja sedim kao na iglama.
I  srećom, sve prolazi dobro, u publici ovacije, a iza kulisa olakšanje.  Sada već miran, dajem joj još jednu injekciju koju je bila odbila da  primi, savet i terapiju za dalje.
Zahvaljuju mi se i umetnica, i  producenti, i režiser, i organizatori. A nekoliko dana kasnije stigao je  i e-mail posebne zahvalnosti iz daleke, a bliske Kine.
Jedina prava nagrada za medicinsko osoblje.

Copyright by Bel Medic 2018. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!