Brazilska estetska stomatologija u Bel Medic-u

18.05.2019.
Brazilska estetska stomatologija u Bel Medic-u

Vrhunski stručnjaci, dr sci. Gojko Cvijić, stomatolog i implantolog Bel Medic-a i dr sci. Karlos Francci, profesor na odeljenju za biomaterijale i oralnu biologiju u San Paolu, u veoma prijatnom ambijentu restorana Bel Food, Opšte bolnice Bel Medic, održali su predavanja na temu estetske stomatologije.

Predavanje ova dva stručanjaka, za koje je vladalo veliko interesovanje, s jedne strane, predstavljalo je razmenu iskustava između profesionalaca kako bi se njihov posao u svakom pogledu unapredio. Dok je, s druge strane, predavanje bilo usmereno na same pacijente sa akcentom na minimalno invanzivnu stomatologiju. 

- Keramičko ulepšavanje zuba u okviru brazilske stomatologije sve je popularniji trend u celom svetu. Cilj estetske stomatologije je minimalno brušenje zuba koje ne dovodi do oštećenja zubnog tkiva i koje nije bolno i traumatično za pacijenta – objasnio je dr sci. Cvijić i dodao da je to ključno za ulepšavanje osmeha pacijenta. 

Dr sci. Cvijić je pozvao sve koji imaju želju da koriguju osmeh da posete Opštu bolnicu Bel Medic i uvere se u vrhunski kvalitet usluge i profesionalizam jer u ovoj bolnici rade iskusni stručnjaci sa velikim znanjem u oblasti estetske stomatologije i implantologije

- Profesor dr sci. Karlos Francci, koji se prvi put nalazi u Srbiji, ima ogromno iskustvo i ekspert je u oblasti estetske stomatologije u Brazilu – rekao je dr Cvijić. - Odlučio je da veliko znanje i stručnost prenese i nama u Bel Medic-u. I ne samo nama, već i drugim kolegama iz Beograda i Srbije, zainteresovanim za implantologiju, periodontalnu hirugiju i pravilnu tehniku beljenja zuba.

- Naše istraživanje na Univerzitetu u Sao Paolu nije striktno vezano za teorijsku nauku, već se bazira na krajnjem rezultatu koji se može primeniti  i u praksi. Izbeljivanje zuba nije ni najmanje štetno za oralnu higijenu. Naprotiv, to uopšte nije invanzivna metoda. Izbeljivanje zuba se ne odnosi  na „bojenje zuba bojom“, već na njihovo mikro čišćenje peroksidom - zaključio je dr sci. Francci. 

                

Copyright by Bel Medic 2019. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!