Održan 3. Međunarodni Workshop, uz pokazne operacije, u Opštoj bolnici Bel Medic

20.09.2019.

U Opštoj bolnici Bel Medic je u petak, 20. septembra 2019. godine održan 3. međunarodni Workshop na temu „Diodni laser u ginekološkoj endoskopiji“, pod pokroviteljstvom Biolitec-a i njihovog zastupnika u Srbiji – 011 Medical Group d.o.o.

Uz predavanja, izvedene su i pokazne laparoskopske i histeroskopske ginekološke operacije. Na izuzetno posećenoj radionici učestvovali su evropski stručnjaci, kao i domaći eksperti u adultnoj i adoslescentnoj ginekologiji na čelu sa dr Lukom Anđelićem, dugogodišnjim konsultantom Bel Medic-a, a koji je i izveo operacije uz primenu diodnog lasera dualne talasne dužine.

Upotreba lasera u laparoskopskoj ginekološkoj hirurgiji, naročito kod endometriotičnih cisti jajnika, više nije nova u Evropi pa ni u Bel Medic bolnici, iako se kao takva još ne upotrebljava rutinski u našoj zemlji.

Upotreba lasera omogućava kvalitetnu operaciju i očuvanje ovarijalne rezerve jajnika što je razlikuje od klasične upotrebe energija monopolarne i bipolarne struje u laparoskopskim ginekološkim operacijama. Time se čuva plemenito tkivo jajnika, sposobnost začeća i povećava šansa za ostvarenje potomstva.

Mogućnost diodnog lasera je značajna i kod rešavanja mioma, velikih priraslica, cista drugih vrsta, ali i kod hiteroskopija, polipa, septuma i nicha.Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!