U sigurnim rukama – dr Branko Krajnović

12.11.2019.
U sigurnim rukama – dr Branko Krajnović

Čuveni profesor Hajnrih Bem, jedan od pionira moderne hirurgije kičme, kreator mnogih protokola za operacije kičme koji se  primenjuju u spinalnim centrima bolnica širom sveta, zapazio je umeće mladog lekara srpskog porekla dr Branka Krajnovića i ukazao mu poverenje  u operacionoj sali.
Danas je dr Krajnović spinalni  hirurg koji radi minimalno invazivne operacije kičme kod degenerativnih  bolesti, kod traume kičme, kao i operacije  deformiteta kičme dece i  odraslih.  
Iza njega je više od 2.000 operacija -  piše Mira Adanja Polak o našem lekaru koji je sa nepunih 40 godina šef  odeljenja na Klinici za hirurgiju kičme u Erfurtu u Nemačkoj. 
Mnogi pacijenti su upravo zahvaljujći njegovoj vešini i iskustvu uspešno operisani i u našoj ustanovi. 
PONOSNI SMO na takav uspeh dr Krajnovića i velika nam je čast što je ovaj stručnjak saradnik Bel Medica.
O čoveku koji nesebično deli svoje znanje sa svojim beogradskim kolegama,  otvorenog uma i uvek spremnog za timski rad, o njegovom životu i  karijeri - pogledajte u video intervjuu čuvene Mire Adanje Polak.


„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:20


Talenat i posvećenost koji su primećeni na vreme. To se dogodilo dr Branku Krajnoviću kada se, nakon završenih studija medicine, pojavio u Nemačkoj da sa suprugom dr Jasminom Kalčić-Krajnović – nađe posao. Obreo se u Erfurtu, gradu na granici nekadašnje Istočne i Zapadne Nemačke sa velikim Kliničkim centrom Helios, gde ubrzo postaje šef odeljenja na Klinici za hirurgiju kičme.


Dr Branko Krajnović i Mira Adanja-Polak


Njegovo umeće zapazio je čuveni profesor Hajnrih Bem, jedan od pionira moderne hirurgije kičme, koji je patentirao teleskopski veštački pršljen koji se umeće umesto odstranjenog pršljena i poseban sistem za operaciju diskus hernije. Njegovih 40.000 protokola pri operaciji kičme koristi se širom sveta. Profesor Bem ukazao je poverenje dr Branku Krajnoviću, zapazivši njegove veštine u operacionoj sali.


Dr Branko Krajnović u operacionoj sali


Stručna biografija dr Krajnovića – spinalni hirurg koji operiše kičmu čitavom njenom dužinom neinvazivnim novim metodama. Taj rad u sali i veliki broj operacija, a ima ih već oko 5000, za dr Krajnovića su jedini način usavršavanja tako delikatnih intervencija gde su milimetri važni i presudni. Tako i objašnjava svoj neverovatan ritam rada i veliki broj intervencija.

Sa nepunih 40 godina stručna usavršavanja ne prestaju, iako je već priznat spinalni hirurg. Godine 2018. završava kurs endoskopske hirurgije, usavršava se na implantaciji proteze u lumbalnom delu kičme, specijalista je ortopedije i traumatologije i kaže da se bavi najosetljivijim delom čovečjeg tela. Ističe značaj zdrave kičme i njenog lečenja, kao i prepoznavanja prvih znakova oboljenja.

Slobodno vreme provodi sa porodicom, ima dvoje dece, voli selo, živi van grada i gaji konje. Čest je gost Beograda i drugih evropskih centara i svojom umešnošću rešava teške i rizične situacije kojih se ne plaši.
Dr Branko Krajnović sa suprugom dr Jasminom Kalčić-Krajnović


Toliko je važno prepoznati nečije umeće na vreme i pokloniti mu adekvatnu pažnju i mogućnost usavršavanja. Ako to izostane, ostajemo na proseku i zato je ovaj lekar zaslužio poštovanje i poverenje.


Autor: Mira Adanja-Polak

Izvor: https://www.adanja-polak.com/emisije/ekskluzivno/u-sigurnim-rukama-dr-branko-krajnovic-10-novembar-2019/


Copyright by Bel Medic 2020. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!