Menadžer godine 2020: Dr Jasmina Knežević, CEO Bel Medic

16.03.2023.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) devetu godinu zaredom dodelila je „SAM Godišnje nagrade“ najboljima u Srbiji. I u izazovnoj godini nagrađeni su izuzetni menadžeri, poslodavci i kompanije koji su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da budu posebno istaknuti i koji društvu mogu da služe kao primer odgovornog poslovanja.

U godini kada se ceo zdravstveni sistem suočio sa izazovima pandemije, a većina privatnih zdravstvenih ustanova prestala s radom zbog visokog rizika, bila je velika hrabrost odlučiti se na pružanje svih usluga, a pritom zaštiti zaposlene. Ovogodišnjeg dobitnika titule Menadžer godine krasi hrabrost, vizionarstvo i spremnost da preuzme rizik i učini da svi osećamo da je naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih zaštićeno i da smo u sigurnim rukama lidera privatnog zdravstva u regionu. Tradicionalna titula Menadžer godine 2020. pripala je  dr Jasmini Knežević, CEO, BelMedic.

Suočavajući se sa izazovima pandemije i merama države, dr Knežević je u 2020. godini morala da donosi brze, teške i veoma rizične odluke. Kada je većina privatnih zdravstvenih ustanova prestala s radom zbog visokog rizika, Bel Medic je nastojao da primi svakog pacijenta. 

Dr Knežević je, brinući i o svojim zaposlenima i o pacijentima, u najkraćem roku obezbedila kompletnu zaštitnu opremu, do koje je skoro bilo nemoguće doći. Uspostavila je niz procedura kojima je istovremeno zaštitila zdravlje zaposlenih i obezbedila pružanje vrhunske usluge pacijentima. Za vreme vanrednog stanja je pronalašla način da 400 ljudi svakodnevno dolazi na posao. Organizovala je izdvojene prostore za pacijente sa simptomima Covid-19. Preko noći je obezbedila nabavku dezinfikacionog tunela, među prvima u Srbiji. Organizovano je besplatno pedijatrijsko online savetovalište, koje je tokom tri meseca karantina pružilo preko 5.000 ovih usluga i pomoglo roditeljima da ne izlažu sebe i decu riziku.

Podrška je pružana i u vidu online psihološkog savetovališta za sve pojedince i kompanijske klijente kojima je pomoć bila potrebna. Putem društvenih mreža lekari su davali besplatne savete za odrasle. Omogućeno je online plaćanje, kao i izdavanje potvrda o kretanju tokom policijskog časa za pacijente koji su morali da dođu na pregled, a imali su preko 65 godina. Putem digitalnih kanala Bel Medic je obaveštavao javnost o najnovijim saznanjima o virusu i edukovao o najboljim merama prevencije.

Tokom 2020. dr Knežević je vodila investicione razvojne projekte: otvaranje angiosale, novog bolničkog bloka sa 25 kreveta, otvaranje još jedne jedinice intenzivne nege i novog doma zdravlja. 

Bel Medic prati trendove i kontinuirano inovira ne samo u okviru medicine već i u oblasti upravljanja poslovanjem. Energija i istrajnost dr Jasmine Knežević učinili su Bel Medic liderom privatnog zdravstva u regionu i sinonimom kvalitetne medicinske usluge, posvećene pacijentu i lokalnoj zajednici.

Ovogodišnja dodela SAM priznanja je, u skladu sa aktuelnom situacijom, organizovana virtuelno, uz retrospektivu aktivnosti i događaja koje su obeležile 2020. godinu, a članovi Srpske asocijacije menadžera su tokom programa uputili i posebnu zahvalnost svim medicinskim radnicima koji su u prvim redovima borbe protiv COVID-19.