Bel Food restoran

Acibadem Bel Medic je jedina privatna bolnica u Srbiji koja u svom sastavu ima i vlastiti restoran. U njemu se priprema hrana za pacijente, za njihovu pratnju, zaposlene i za sve ljubitelje kvalitetne internacionalne i domaće kuhinje. Da se ne hvalimo, navešćemo reči onih koji su probali našu kuhinju, a tu su i slike, koje govore mnogo više od reči.

„Hrana u Acibadem Bel Medicu može biti konkurenta u mnogim visoko rangiranim restoranima“, napisao je na Facebooku jedan naš pacijent.

A sada upoznajte i čoveka koji sprema sve ove divne i ukusne stvari! I ne samo da sprema, već sa svakim popriča, upozna se i izađe u susret njegovim željama. To je naš šef kuhinje Dejan Filipović.

Da li znate ko je izmislio susam štapiće? Našem šefu kuhinje, kuvaru Dejanu Filipoviću je pre 15 godina palo na pamet da seče piletinu na štapiće i pravi od nje Čika Gliše kako bi deci bilo zanimljivije da jedu. Sa istim žarom, kao kad je pravio susam štapiće, Dejan pravi i nadgleda spremanje obroka za pacijente, lekare i zaposlene u Bel Medicu.

Jedina smo bolnica u Srbiji koja poseduje restoran i gde pacijent može da bira šta će jesti. Svakog dana Dejan obilazi pacijente, osluškuje njihove zahteve i brine da hrana koju dobiju sadrži sve nutritivne sastojke. Konsultuje se sa lekarom šta pacijent sme da jede i pravi posebne obroke prilagođene individualnim potrebama. Imamo jelovnike za osobe koje pate od dijabetesa, pravimo vegansku i vegeterijansku ishranu. Posedujemo sertifikate Haccp i Halal.

„Mnogo je teže i izazovnije spremati hranu za bolesne ljude, u bolnici brinete da hrana ne bude jaka, masna, slana, nekad i bez mleka ili ako je pacijent sa dijabetesom u pitanju morate izbalansirati sve namirnice, a da opet obrok bude ukusan i hranljiv. Obradovati pacijenta ukusnom hranom i pomoći mu da ozdravi za mene je imperativ. Osećanja i briga za pacijenta su mnogo dublja nego kad kuvate u restoranu. Odgovorniji ste za svoje „goste“. Ističe šef kuhinje Bel Food-a - Dejan Filipović.

Svake nedelje u Bel Food restoranu zaposlenima Dejan ponudi 14 jela u okviru dnevnog menija, a imamo i „a la cart“ meni od preko 30 jela. Svaki obrok napravljen je od svežih namirnica i serviran kao u prvoklasnom restoranu. Dejan pravi dezerte, kao i domaći hleb, od dve vrste brašna, koji se mesi dva puta dnevno i uvek je svež. Takve zemičke još niste probali! Nema problema koji ne postane manji uz razgovor i Dejanov tiramisu. „Dr Jasmina Knežević je puna ideja i njene savete uvek ispratimo kad je reč o jelovnicima i načinu rada, što je umnogome doprinelo kvalitetu usluge koji je kao u hotelu sa 5 zvezdica, kako mi u šali volimo da kažemo“ s osmehom na licu dodaje Dejan.

Koliko restoran znači, kako lekarima, tako i svim zaposlenima, govori činjenica da su u vreme ručka u restoranu Bel food svi stolovi zauzeti. Naš poznati hirurg je izjavio: „Do kraja života bih mogao da jedem samo u Bel food restoranu“. Zaposleni nose hranu kući, kad ne stignu da spreme ručak uvek dobro dođe bečka šnicla i pomfrit iz našeg restorana za poneti. Svi koji rade u zdravstvenim ustanovama znaju koliko je naporan i stresan posao koji obavljaju i koliko znači predah od posla uz ukusan obrok koji je dostupan u okviru bolnice. Dejan i njegovih 15 kolega zaposlenih u restoranu i kuhinji nam pomažu na jedan neposredan, ali izuzetno važan način da prebrodimo naporan radni dan. Hvala vam što sa velikom ljubavlju kuvate za nas!