Centar za regenerativnu medicinu

Centar za regenerativnu medicinu

U Centru za regenerativnu medicinu koštano zglobnog sistema u Acibadem Bel Medicu primenjuju se izuzetno efikasne najsavremenije metode lečenja koje dokazano nemaju neželjenih dejstava. Zapaljenska i bolna stanja kostano zglobnog sistema koja nisu mogla efikasno da se leče lekovima ili fiziklanom terapijom, sada se leče biološkom terapijom.

Mi u Acibadem Bel Medicu se zalažemo za individualan pristup svakom pacijentu i njegovom zdravstvenom problemu. Regenerativna medicina koja obuhvata terapiju sopstvenim serumom (Orthokin), PRP- plazmom obogaćenom trombocitima i tretman matičnim ćelijama izdvojenim iz kičme upravo pruža mogućnost da se pacijent leči derivatima sopstvene krvi i matičnim ćelijama. Za ovakve načine lečenja nema kontraindikacija i neželjenih dejstava koja uvek prate upotrebu farmaceutskih lekova.

Naš tim izuzetnih reumatologa i ortopeda primenjuje ove savremene metode lečenja koje daju izuzetne rezultate za mnogo kraće vreme nego standardni lekovi. Oni su stručnjaci i za ortopedsku hirurgiju i standardne metode lečenja zapaljenskih stanja zglobova, ligamenata i mišića, pa mogu da pruže integrativni pristup zdravstvenom problemu u zavisnosti od individualnih potreba svakog pacijenta.

U svrhu regeneracije tkiva koštanozglobnog sistema koristi se i uređaj za neinvazivnu radiofrekventnu terapiju Indiba Aktive. Pomoću ove inovativne metode se brzo i uspešno otklanja bol, stimuliše cirkulacija i prirodni proces obnavljanja tkiva zglobova, mišića i tetiva. To procedura fizikalne terapije koja je pod nadzorom fizijatara i fizioterapeuta.

Sa velikom pažnjom pratimo pacijenta u svim fazama lečenja, pa i nakon završetka lečenja do potpunog oporavka.

ACIBADEM BEL MEDIC Centar za regenerativnu medicinu

Dragana Mrdak
specijalista fizikalne medicine
Dr. Dragana Mrdak
Jelena Petrović Atanacković
specijalista fizikalne medicine
Dr Jelena Petrović Atanacković
Slobodan Branković
specijalista fizikalne medicine
Sci. dr med. Slobodan Branković