Tri razloga da uradite sistematski pregled

Sistematski pregledi se često smatraju nepotrebnim, napornim i skupim. Ako smo zdravi, pa zašto bismo išli kod doktora? I ako odemo, on će nam postavljati puno pitanja: kako živimo, da li vežbamo, šta jedemo, šta nas boli… Moraćemo da mislimo o bolesti, da tražimo šta nam fali, a kome to prija?! Plus, sva ta snimanja i preglede treba još i platiti! I naći vreme za sedenje po ordinacijama! Istina je zapravo potpuno drugačija. 

  • Komplet pregleda koji ulaze u sastav sistematskog pregleda jeftiniji je minimum 50 odsto od cene svih tih pregleda pojedinačno
  • Za sistematski pregled dovoljno je svega dva i po sata

Potreba za redovnim sistematskim pregledima raste sa godinama života, ali glavni fokus je na vašem ličnom medicinskom profilu, u kojem na izbor pretraga koje će se raditi ne utiču samo uzrast i pol, već i medicinska porodična i lična istorija, kao i drugi faktori rizika kojima ste izloženi. U našoj ustanovi rade se medicinske procedure koje se preporučuju za rutiski skrining i ne dovode do potencijlnih rizika po zdravlje. Na primer, CT celog tela, iako može biti koristan, ne radi se u okviru sistematskih pregleda zbog izlaganja X-zracima, već samo ako postoje medicinske indikacije na koje ukažu druge skrining metode, koje se rutinski koriste i bezbedne su, kao što je ultrazvuk.

A sada, otkrivamo tri razloga zašto treba da uradite sistematski pregled:

1. Životni vek je duži, kvalitet života bolji

Ljudi koji polažu na prevetivu i sistematske preglede imaju duži životni vek, bolji kvalitet života, vitalniji su i manje vremena provode u bolnicama i na rehabilitaciji, pokazuju studije u zemljama koje ozbiljno investiraju u prevetivu i sistematske preglede (Švedska, Norveška, Danska, Japan...). Sa sistematskim pregledima je dobro početi već sa 25-30 godina, a redovni sistematski pregledi omogućuju da se mngoge bolesti spreče ili otkriju na vreme, kada je izlečenje moguće.

2. Sistematski pregled je naučno zasnovan i osmišljen set pretraga 

Sistematski pregled ima za cilj da uz najmanji stres za pacijenta i uz optimalno ulaganje njegovih resursa dobije najviše informacija o njegovom zdaravstenom stanju. Naši programi, uz minimalan broj pregleda i analiza, daju maksimalan skrining pacijenta i potpune informacije o njegovom zdaravstvenom stanju i potencijalnim rizicima po njegovo zdravlje. 

3. I najjači rade sistematski!

Služba za medije fudbalskog kluba Real Madrid objavila je u julu da su šampioni Lige šampiona i LaLa lige obavili sistematski pregled da bi se spremili za novu sezonu. Testovi su uključivali laboratorijske testove krvi i urina, antropometriju, testove funkcionisanja mišića i kostiju i potpuni kardiološki pregled ( ultrazvuk, EKG I test opterećanja srca).

 Zašto onda ne bismo i mi?

A kako da na najbolji mogući način iskoristite sistematski, saznajte u našem blogu klikom na ovaj link!


Usluge