Acibadem Bel Medic na 12. dobrotvornom BELhospice balu

14.09.2022.

Bilo nam je zadovoljstvo da i ove godine podržimo 12. BELhospice dobrotvorni bal – San letnje noći, koji se održao 10. septembra 2022. godine na Belom dvoru, zahvaljuljući ljubaznošću Fondacije NJKV Princeze Katarine.

Svake godine bal okuplja preko 300 gostiju, predstavnika diplomatskog kora i korporativnog sektora, kao i pojedinaca, zahvaljujući kojima je na prošlogodišnjem BELhospice humanitarnom balu sakupljeno 110.000 evra za pacijente obolele od raka. Prikupljena sredstva su omogućila zbrinjavanje preko 500 pacijenata obolelih od raka i 700 članova porodica kroz kućne posete i usluge hospis dnevnog centra.

BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena. Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život kroz prevenciju i otklanjanje patnje putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema: fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih.