Bel Medic na turniru “Kraljice šaha”

18.03.2019.
Bel Medic na turniru “Kraljice šaha”

U Dečjem kulturnom centru Majdan u Beogradu, na Senjaku, u nedelju 17. marta 2019. godine, održan je tradicionalni omladinski šahovski turnir “Kraljice šaha”. Učestvovalo je 175 učenica osnovnih škola, uzrasta od 7 do 14 godina. Među glavnim pokroviteljima ove manifestacije sporta, mladosti, druženja i kulture bila je kompanija Bel Medic. 

Organizator je bio Šahovski klub “Delfin” iz Beograda, a medijski pokrovitelj “Net Magazin”. Pred pocetak turnira okupljenim učesnicama i njihovim roditeljima, kao i brojnim gostima manifestacije obratili su se predstavnici Šahovskog saveza Srbije, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i organizacije UN Women, pri Ujedinjenim nacijama, koja se bavi ženskim pravima. 

Specijalni gosti bili su ženski velemajstor Alisa Maric, legendarna šahistkinja koja je svojevremeno igrala meč za svetsku prvakinju, kao i ambasador Švedske u Srbiji gospodin Jan Lundin, koji su se obratili prisutnim malim kraljicama šaha i poželeli im mnogo uspeha.

Svaka od 175 učesnica je dobila zlatnu medalju “Kraljica šaha”, a Bel Medicu je uručena zlatna medalja za kategoriju Šampion u saradnji.

   
   
   

Copyright by Bel Medic 2020. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!