Integrisani turski i srpski medicinski sistemi Acibadem i Bel Medic

16.07.2021.

Potpisivanjem ugovora, danas je u Beogradu ozvaničena integracija dva velika medicinska sistema - turskog Acibadema, jednog od najvećih bolničkih lanaca na svetu, i Bel Medica, ugledne srpske privatne bolnice. Ugovor su potpisali vlasnici i osnivači Bel Medica Jasmina i Milan Knežević i vlasnik i osnivač Acibadema gospodin Mehmet Ali Aydınlar. 

Time je Acibadem postao većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina. Ubuduće će poslovati pod nazivom „Acıbadem Bel Medic“, a suvlasnik i generalni direktor, kao i do sada, biće dr Jasmina Knežević. 

Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH. Građani Srbije već imaju pozitivna iskustva sa Acibadem zdravstvenim sistemom, koji je i kod nasprepoznat po medicini najvišeg nivoa i u kome se puno misli o pacijentu i njegovom kompletnom zadovljstvu. 

Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalni direktor Bel Medica, izrazila je zadovoljstvo što je Bel Medic postao partner lancu bolnica svetske klase. 

- Ovo je nov početak za Bel Medic, veliki uspeh i svi ćemo zajedno da napredujemo. Želimo da od medicine i Bel Medica napravimo uspešnu priču od koje će korist imati i pacijenti i Srbija – rekla je dr Jasmina Knežević nakon potpisivanja ugovora i dodala da je jedan od planova ekudacija medicinskog osoblja kroz edukativni centar i fakultet Acibadema. 

Vlasnik i osnivač Acibadema Mehmet Ali Aydınla izjavio je da je ovo veliki posao za sve. Izrazio je uverenje da će zdravstvene usluge u Srbiji biti podignute na mnogo viši nivo zahvaljući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acibadema sa Bel Medicom.

- Puno smo radili da bi priča zaživela. Posao će voditi gospođa Jasmina Knežević, a mi ćemo joj pomoći da unaprede poslovanje i ponude još bolje zdravstvene usluge u Srbiji. Želimo da zdravstvo u Srbiji napreduje i srećan sam što postajemo partneri – naglasio je gospodin Aydınla i dodao da će dr Jasmina Knežević unaprediti posao.

Strateško spajanje dva jaka brenda kao što su Acibadem i Bel Medic približiće svetsku medicinu građanima Srbije i doprineti srpskoj ekonomiji.

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, a sada i u Srbiji, sa 21 bolnicom, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 lekara. 

Bel Medic su osnovali 1995. godine dr Jasmina i Milan Knežević i lider je u sektoru privatnog zdravstva Srbije i regiona. Bel Medic je prepoznat po zdravstvenoj usluzi vrhunskog kvaliteta i akreditovan je po evropskim standardima. U svom sastavu ima bolnicu sa porodilištem, operacionim blokom, angio-salom, jedinicama intenzivne nege i apartmanima, kao i četiri vanbolničke ustanove. Više od 800 lekara svakoga dana, 24 sata dnevno je posvećeno lečenju dece i odraslih.