Studentski timovi predložili inovativne poslovne strategije za Acibadem Bel Medic na FON-u

01.06.2023.

U  periodu od 20. do 29. maja 2023.godine na Fakultetu organizacionih  nauka održano je treći put studentsko takmičenje u rešavanju studija  slučaja  Belgrade Case Study Week 2023.  Acibadem Bel Medic bila je ekskluzivni partner na takmičenju u organizaciji Case Study Club part of BCA SEE i Fakulteta organizacionih nauka. Takmičenje se realizovalo kao inicijativa superklaster „Laboratorija zdravstvenih tehnologija“, koji je podržan od strane projekta Srbija Inovira, koji sprovodi ICT Hub uz podršku USAID.

Svečano otvaranje projekta se održalo na Fakultetu organizacionih nauka 20. maja 2023.godine nakon čega je usledila radionica: Health Cluster Workshop za sve takmičare, koju je održala dr Ivana Kostić, koosnivač Health&Med&BioTech Cluster Serbia – Health Tech Lab.  Radionicu za rešavanje poslovnih studija slučaja i analizu konkurencije  održala je prof. dr Vesna Damnjanović, rukovodilac Centra za poslovne  studije slučaja FON-a, dok su mentorsku podršku timovima omogućili  mentori iz BCA SEE: Rastko Damnjanović, Stefan Conić, Dunja Paunović,  Ivan Sardelić i Suzana Radojičić. Zadatak studije slučaja odnosio se na  razumevanje primene digitalizacije i inovacija u zdravstvu, kao i  predloga za unapređenje marketing strategije i boljeg pozicioniranja  ponude opšte bolnice Acibadem Bel Medic ka mladoj populaciji. Projekat  je vodila Nađa Stevanović, potpredsednik za projekte sa timom studenata u  okviru Case Study Club-a part of BCA SEE.

Studentska  inovativna poslovna rešenja evaluirao je stručni žiri u sastavu: dr  Jasmina Knežević (osnivač i član nadzornog odbora), dr Ivana Petrović,  Mr ph Marija Mračević iz Acibadem Bel Medic, dr Ivana Kostić ispred  Laboratorije zdravstvenih tehnologija, dr Milica Jovanović, prof. dr  Veljko Jeremić, prof. dr Vesna Damnjanović sa FON-a i Nemanja Jevtović  ispred BCA SEE. Prvo mesto osvojio je tim: Vidak Vukadinović i Sofija  Cvetković sa FON-a, Lazar Vićentijević – Farmaceutski fakultet i Anđela  Pavlović – Medicinski fakultet. Drugo mesto pripalo je timu: Maša  Bugarski i Pavle Antonijević sa FON-a, Vuk Obrenić – Farmaceutski  fakultet i Tijana Smiljkić –  Medicinski fakultet. Treće mesto osvojio je tim u sastavu: Jovana  Atanasković, Nikola Veselinović i Magdalena Katić sa FON-a i Saša Nikić –  Farmaceutski fakultet. Pobednički timovi nastaviće saradnju sa bolnicom  Acibadem Bel Medic.


Čestitamo studentima i želimo im uspeh u daljem radu!