“Vidim bez naočara” Operacija katarakte - Ispovest pacijentkinje Marije Stevanović

12.03.2018.

“Od detinjstva sam nosila naočare za daljinu, a tokom života mi se dioptrija povećavala. Stakla na naočarima su mi bila debela, a oči izgledale sitne. To mi nije smetalo da bez naočara čitam, da završim fakultet i tokom radnog veka pomažem drugim ljudima“, priča Marija Stevanović, defektolog - logoped u penziji.

„Ali pre par godina slika je počela da mi se muti. Veća dioprtija za daljinu nije pomagala, a i čitanje je bilo sve teže. Utvrđena je katarakta. Od prijatelja sam čula za doktorku Zoru Stanković, za koju su rekli da rešava najteže slučajeve i komplikovane katarakte. Došla sam u Bel Medic i verovala da će i meni pomoći.

„Na prvom pregledu, prijatna atmosfera, najsavremenija oprema i ljubazna doktorka Maja Škuletić, opustili su me i odmah uverili da sam na pravom mestu“, sa osmehom priča naša pacijentkinja Marija. „Plašila sam se kako će me doktorka Zora operisati, s obzirom da imam vrtoglavice i mučnine kad ležim na leđima. U operacionoj sali su sve prilagodili meni. Znam da je doktorka Zora za vreme operacije govorila, kako je jako teško prići mom oku. Ali je sve trajalo svega desetak minuta i na moju sreću, uspelo je.“

„Već na prvoj kontroli, čudo!“, priča Marija. „Kao da se sve otvorilo ispred mene. Nema mutnoće ispred tog oka, a boje su jače.“

„Danas sam došla da se dogovorimo i za operaciju drugog oka. Da i na desnom oku vidim kao na levom. A levim okom vidim sve. I blizu i daleko. Vidim kao što nikad do sada nisam. Vidim bez naočara!“ sa oduševljenjem priča naša zadovoljna pacijentkinja.

Na slici su Marija Stevanović i doktorka Zora Stanković, najbolji ženski hirurg za operacije katarakte, a čija su specijalnost komplikovane katarakte udružene sa glaukomom, uveitisom, visokom miopijom, kod obolelih od dijabetesa i kod svih onih koji su već imali neku drugu operaciju na oku.