Najčešće dijagnostičke procedure u urologiji

Osim standardnih uroloških pregleda, uključujući pregled ultrazvukom i laboratorijske analize, u Bel Medic-u  Vam možemo uz maksimalan konfor pružiti i gotovo sve dijagnostičke  procedure iz oblasti urologije. S obzirom na to da su neke od ovih  procedura relativno bolne i neprijatne, one se izvode uz lokalnu ili  kratkotrajnu opštu anesteziju.

Najčešće dijagnostičke procedure u urologiji su:

Uretrocistoskopija:  To je pregled specijalnim tankim optičkim instrumentima kojima se ulazi  kroz mokraćni kanal u mokraćnu bešiku i direktno vide eventualno  prisutni patološki procesi, kao što je suženje mokraćnih cevi ili  prisustvo tumora, kamena u bešici i slično. Pregled se izvodi u  kratkotrajnoj anesteziji i tom prilikom se, uz predhodni dogovor sa  pacijentom, u većini slučajeva može ukloniti i prisutni problem (razbiti  i ukloniti kamen, operativno - kroz mokraćni kanal ukloniti prisutni  tumor mokaćne bešike -Transuretralna resekcija tumora - TUR tumora)

Biopsija prostate: Biopsija prostate je neophodna kod sumnje na prisustvo karcinoma prostate. Izvodi se u  lokalnoj anesteziji kroz čmar i pod kontrolom ultrazvuka. Tako se dobija  veći broj uzoraka tkiva za analizu i povećava šansa da se tumor otkrije  dok je još jako mali, te će i lečenje biti započeto blagovremeno sa  velikim izgledom na definitivno izlečenje.

Copyright by Bel Medic 2020. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!