Povećanje penisa

Naša metoda

Liposukcija, ligamentoliza i lipofiling

Ova metoda se sastoji od tri kompatibilne operacije koje nadopunjuju jedna drugu. Kao rezultat, penis u opuštenom stanju je dva puta duži a u erekciji 2 do 4 cm, zavisno od prethodne dužine (duži penis dobija veće uvećanje). Koristimo specijalno pripremljene masne ćelije koje su prikupljene iz regije najbliže penisu i kao takve imaju veći procenat preživljavanja. Ovo je legantna procedura jer su masne ćelije pristupačne (ispod kože) što pacijentu pričinjava minimalnu nelagodnost.


Operativno lečenje

Liposukcija i prikupljanje masnih ćelija se vrši kroz ingvinalnu regiju a time se dobija i povećanje penopubičnog ugla. Rezom kao za cirkumciziju načini se degloving (odvajanje kože penisa) i pristupa se suspenzornom i fuziformnim ligamentima koji se reseciraju. Kreiranjem specijalnog potkožnog flapa i njegovim fiksiranjem na mesto reseciranog suspenzivnog ligament sprečava se njegovo ponovno formiranje. Nakon toga pod kontrolom oka ubrizgaju se ranije pripremljene masne ćelije u potkožu penisa (slično metodi pripreme stem ćelija). Mast se ubrizgava u mnogo manjih tunela što poboljšava njeno preživljavanje. Mast uzeta sa pubične regije je najbliža i najsličnija penilnoj regiji što dodatno poboljšava preživljavanje.

Rezultat je dosta duži i deblji penis koji izgleda prirodno.


Šta očekivati posle zahvata?

Specijalni koban (kompresivni) zavoj se nosi oko penisa 7 dana. Nakon 4 dana je prvo previjanje. Pacijent ostaje u bolnici 1 dan. Može se raditi kancelarijski posao već nakon 2 dana. Suzdržavanje od seksualnih odnosa 4 do 6 nedelja.


Podebljanje penisa sa filerima

Mnogi stručnjaci se slažu oko toga da je za seksualno zadovoljstvo kako žena tako i muškaraca najbitnija debljina penisa. Za razliku od metode povećanja penisa upotrebom masnih ćelija gde je preživljavanje istih limitirajući faktor, metoda podebljanja penisa filerima poslednje generacije omogućava maksimalno podebljanje koliko to penilna koža dozvoljava. Ovo je jednostavna hirurška procedura koja se uglavnom izvodi u lokalnoj anesteziji. Ovo je jedini način da se debljina penisa poveća dva do tri puta.


Operativno lečenje

Nakon pripreme operativnog polja pacijentu se daje lokalna anestezija oko baze penisa a potom se izaziva veštačka erekcija inekcijom PGE1. Korišćenjem specijalne kanile instilira se između 20 i 50 ccm filera, uglavnom na bočne strane penisa da bi se dobilo što više u njegovoj širini. Ovom metodom penis izgleda čak i šire nego što je realno dobio u obimu.


Šta očekivati posle zahvata?

Specijalni koban (kompresivni) zavoj se nosi 4 dana nakon čega je i prvo previjanje. Pacijent odmah nakon intervencije ide kući. Suzdržavanje od seksualnih odnosa je 4 do 6 nedelja.

Poslednji blog postovi

Spad materice (prolap uterusa)
15.03.2022.

Spad materice (prolap uterusa)

Dr Nikola MatavuljSpecijalista ginekologije Šta je prolaps (spad) materice...
Nevoljno mokrenje kod žena
03.03.2022.

Nevoljno mokrenje kod žena

Dr Nikola MatavuljSpecijalista ginekologije Nevoljni gubitak urina u svakodnevnim aktivno...
Racionalna upotreba antibiotika
30.11.2021.

Racionalna upotreba antibiotika

Poruka Prof. dr Darka Nožića - infektologa, povodom Svetske nedelje svesti o antimikrobima 18. do 24. Novembra i Evropskog dana racionalne upotrebe antibiotika 18. novembraAntibiotici ne deluju u slučaju virusnih infekcija niti sprečav...
Trajno rešavanje srčanih aritmija
18.10.2021.

Trajno rešavanje srčanih aritmija

Dr Dejan VukajlovićSubspecijalista kardiologije, aritmolog - elektrofiziologTrajno rešavanje srčanih aritmija, odnosno poremećaja srčanog ritma, od sada se obavlja u Opštoj bolnici BEL MEDIC, zahvaljuju...
ULOGA INTERVENTNE RADIOLOGIJE U PREVENCIJI I LEČENJU MOŽDANOG UDARA
08.09.2021.

ULOGA INTERVENTNE RADIOLOGIJE U PREVENCIJI I LEČENJU MOŽDANOG UDARA

Piše dr Siniša Rusović, interventni radiolog, šef tima za skenerski skrining program plučnih i kardiovaskularnih bolesti
Bol u kolenu
11.08.2021.

Bol u kolenu

Koleno je jedan od najkompleksnijih zglobova u ljudskom organizmu. Zato ne čudi da se većina ljudi makar jednom u životu požali na bol u kolenu. On može biti slabijeg ili jačeg intenziteta, akutan ili hr...