Redovan pregled spašava život

22.01.2018.
Redovan pregled spašava život

Bel Medic sa vama u evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice

Rak  grlića materice jedno je od najčešćih malignih oboljenja kod ženske  populacije. Sa 1.500 novoobolelih godišnje Srbija drži neslavni evropski  rekord. Ova statistika ne bi bila tako crna da žene redovnije idu na  ginekološke preglede jer se rak grlića lako otkriva i veoma uspešno  leči. Takođe oko 800 muškaraca godišnje oboli, a oko 400 umre od bolesti  koje su izazvane HPV infekcijom.

Nama je Vaše zdravlje  uvek na prvom mestu i zato u nedelji posvećenoj borbi protiv ove bolesti  koju ove godine obeležavamo od 28. januara do 3. februara, u našim  domovima zdravlja na Novom Beogradu i na Slaviji možete uraditi  kompletan ginekološki pregled sa ultrazvukom, kolposkopijom i  Papanicolaou testom uz popust od 50% na cenu. Pregled možete zakazati  pozivom našeg call centra na broj telefona 011 309 1000.

Evropska  nedelja prevencije raka grlića materice je dobar povod za skretanje  pažnje na prevenciju ove opake bolesti u vidu vakcine koja štiti  organizam od Humanog Papiloma Virusa koji je ujedno i uzročnik raka  grlića materice.

Ovaj virus najčešće se prenosi direktnim  kontaktom sa inficiranom kožom i sluzokožom. Inficirana osoba nema  očigledne simptome, pa često i ne zna da ima infekciju. Treba naglasiti i  da se HPV može preneti i pored upotrebe kondoma, pa zbog toga spada u  jednu od najčešće polno prenosivih bolesti.

HPV vakcina ima  preventivno dejstvo i sprečava nastajanje HPV infekcije pa je u vezi sa  tom činjenicom vakcinacija preporučena pre nego što se neko izloži  infekciji. Ova vakcina štiti protiv HPV virusa 16 i 18 koji su odgovorni za 70%  raka grlića materica i  tipova virusa 6 i 11 koji su odgovorni  za nastajanje 99% genitalnih kondiloma kod žena i muškaraca i potpuno je  bezopasna.

Copyright by Bel Medic 2018. All rights reserved.

Like us!
Follow us!
Follow us!
Follow us!