SIMPTOMI ‚‚PLIVAČKOG UHA“ ZAHTEVAJU HITNO LEČENJE

18.07.2022.

Posle rashlađivanja u bazenu, reci, jezeru ili moru osetili ste da Vam  je uvo zapušeno, imate blagi pritisak u uvu i oslabljen sluh, a kasnije  Vam se javlja i bol. To su prvi simptomi takozvanog ‚‚plivačkog uha“. Iz  dana u dan bol postaje sve veći, mogu se javiti i crvenilo i otok ušne  školjke. Ovo stanje neće proći bez odgovarajućeg lečenja, pa je  neophodno da se hitno javite specijalisti za uho, grlo i nos.

Leti su ove infekcije jako česte, naročito kod dece. Izazivaju ih bakterije i gljivice. Kada  se u spoljašnjem ušnom kanalu nakupi voda, ta vlaga zajedno sa ušnom  mašću (cerumenom) pravi idealno mesto za razvoj bakterija. Ako postoji i  najmanja ogrebotina ili iritacija ušnog kanala, lako dolazi do  infekcije. Loša higijena uva i stalno čačkanje štapićima za uši pomaže izazivanju ovakve upale.

U ACIBADEM BEL MEDIC-u pacijentima je na raspolaganju vrhunski tim ORL stručnjaka koji čine:

 • Doc. dr Bojan Pavlović – otorinolaringolog
  Obavlja specijalističke preglede i dijagnostiku, endoskopske preglede nosa, otorinolaringološke operacije.

 • Prof. dr Anton Mikić - specijalista ORL i onkohirurg
  Obavlja ORL i onkološke hirurške zahvate glave i vrata.

 • Prof. dr Milan Jovanović – otorinolaringolog
  Obavlja specijalističke preglede i dijagnostiku.

 • Doc. dr Ljiljana Čvorović – otorinolaringolog
  Obavlja  ORL preglede dece i odraslih, audiološke i otoneurološke preglede, kao i  operacije u regiji uha, kod dece i odraslih. Takođe, obavlja terapijske  intervencije u oblasti uha, grla i nosa i zbrinjavanje urgentnih stanja  u ORL.


Ukoliko Vi ili Vaše dete imate  neke od navedenih simptoma, bez odlaganja zakažite pregled kod ORL  specijaliste u Acibadem Bel Medic-u pozivom na 011/309 1000, 060/309  1000 ili putem Facebook i Instagram messenger-a. Za zakazivanje iz  inostranstva pozovite nas preko VIBER ili WHATSAPP aplikacija na  brojeve: +381 60 309 1070 ili +381 60 309 1073