4. kongres zdravstvenih radnika u privatnom sektoru

06.04.2023.

Četvrti kongres zdravstvenih radnika u privatnom sektoru koji organizuje Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije, održao se u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, 31. marta i 1 aprila 2023. godine. 

Ove godine, prvog dana Četvrtog kongresa učesnici su u okviru tri sesije na temu METABOLIČKI SINDROM – BOLEST 21. VEKA dobili osnovana zanja o tome šta je metabolički sindrom i koji su modaliteti lečenja, ali i prikaz nacionalnog vodiča za gojaznost, smernica za pristup pacijentu sa gojaznošću, kao i znanja o modernoj farmakoterapiji gojaznosti. Posebna pažnja bila je posvećena barijatrijskoj hirurgiji kao metodi za lečenje patološke gojaznosti gde je naš Dr sci. med. Đorđe Bajec održao prezentaciju na temu “Barijatriska hirurgija, benefiti, rizici i komplikacije”. 

Tokom drugog dana kongresa, dr Dejan Vukajlović, kardiolog,  je održao simpozijum na temu “Naprasna srčana smrt u mladjoj adultnoj populaciji”, dok je dr Bojan Ilisić, načelnik kardiologije Acibadem Bel Medic, održao predavanje na temu “Izazovi savremene oralne antikoagulantne terapije kod pacijenta sa AF – dokazi iz kliničke prakse”.

Nagradu „Order viteza srpske medicine“ je dobio dr Vojkan Čvorović, kardiolog u Acibadem Bel Medic-u.  Čestitke za našeg doktora!