Ortopedija

Čovek se rađa sa 300 kostiju, ali kada odrastemo imamo samo 206 kostiju jer je kod nekih od njih došlo do srastanja. Naše kosti mogu da podnesu ogromno opterećenje: deo kosti veličine kutije šibica može da izdrži opterećenje od 9 tona, što je 4 puta više nego beton. Uprkos njihovoj snazi, kosti mogu da napuknu ili da se polome, a onda ortopedi stupaju na scenu.

Ortopedija je grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem povreda, bolesti, deformiteta i funkcionalnim problemima skeletnog sistema i povezanih struktura, kao što su zglobovi, mišići i ligamenti. Iako se smatra da se ortopedi danas prevashodno primenjuju hiruške načine lečenja, naši ortopedi primenjuju i savremene nehiruške metode regenerativne medicine (Ortokin serum, PRP i matične ćelije) kod degenerativnih promena u ranim fazama bolesti.

Pacijenti se obraćaju ortopedima u slučaju povreda kostiju i mekih tkiva koštano-zglobnog sistema: uganuća, istegnuća ligamenata, iščašenja, preloma kostiju, deformiteta kičme i stopala kod dece i odraslih, sportskih povreda itd. Svetska statistika pokazuje da su najčešće ortopedske povrede: prelomi ručnog zgloba, skočnog zgloba i ključne kosti, prelom podlaktice na tipičnom mestu, iščašenje ramena, stres frakture, uganuća skočnog zgloba, teniski lakat, pucanje meniskusa. Sve je više osoba kojima je zbog degenerativnih procesa ili sportskih povreda neophodna operacija zgloba kuka, kolena, lakta, ramena, skočnog zgloba.

U Acibadem Bel Medicu se primenjuju najsavremenije ortopedske hiruške metode koje uključuju artroskopske minimalno invazivne operacije (naročito kod sportskih povreda), ali i klasične zamene zglobova kuka i kolena endoprotezama najnovije generacije.  

Bolovi u krstima i vratu, a čiji su uzrok diskus hernije, muče čak 80% odraslog stanovništva. Kada su iscrpljene mogućnosti lečenja koje pružaju fizijatrija i regenerativna medicina, naši spinalni hirurzi u Acibadem Bel Medicu primenjuju endoskopske operacije kičme. Kada je moguće, laserom ili radiofrekventnom strujom u lokalnoj anesteziji rešavaju probleme nastale uklještenjem diska.

Bez obzira da li je do povrede nekog dela koštano-zglobnog sistema ili preloma kosti došlo zbog neke saobraćajne nezgode, sportskih povreda, pada ili degenerativnih promena, naši ortopedi su spremni da zbrinu svakog pacijenta u svakom trenutku, 24 časa dnevno, uključujući vikende i praznike.

Usluge

ACIBADEM BEL MEDIC Ortopedija

Čedomir Vučetić
ortoped
Prof. dr Čedomir Vučetić
Radoslav Barjaktarović
ortopedski hirurg
Doc. dr sci. med. Radoslav Barjaktarović
Aleksandar Crnobarić
ortoped
Dr sci. med. Aleksandar Crnobarić
Vladimir Vranić
ortoped
Dr sci. med. Vladimir Vranić
Marko Čvorović
ortoped
Dr Marko Čvorović
Stanko Miličković
ortoped
Dr Stanko Miličković
Danijel Raspopović
ortoped
Dr Danijel Raspopović
Željko Bokun
ortoped
Dr Željko Bokun
ortoped
Dr Dejan Ristić
ortoped
Dr Ivan Diklić
ortoped
Dr Mihailo Vidanović
Ljuban Šćekić
ortoped
Spec. dr Ljuban Šćekić