Dermatologija

Koža je najveći organ čoveka površine oko 2 kvadratna metra koji sadrži oko 300 miliona ćelija. Na svakih 28 dana ćelije kože se obnavljaju, pa se smatra da mrtve ćelije kože sačinjavaju polovinu kućne prašine. Oblast medicine koja se bavi zdravljem kože, kose, noktiju i nekim polno prenosivim bolestima je dermatologija.

Najčešći problemi sa kožom zbog kojih se pacijenti obraćaju dermatologu su: akne, ekcem, atopijski dermatitis, seboroični dermatitis, psorijaza, rozacea, vitiligo, virusne bradavice, atletsko stopalo... Najčešći dermatološki problem u svetu, zapadnoj Evropi i kod nas su akne (acne vulgaris) koje muče oko 85% tinejdžera, ali i do 50% starijih od 25 godina. 

Ne smemo da zaboravimo da su dermatolozi lekari kojima se obraćamo i zbog promena na mladežima i sumnje na karcinom kože, ali i zbog nekih seksualno prenosivih bolesti (genitalni herpes, polne bradavice, gonoreja, stidne vaši, sifilis). Melanom je zloćudni tumor kože koji se u Srbiji otkrije kod oko 500 ljudi godišnje, najčešće starijih od 40 godina. Spada među najgresivnije karcinome, pa je rana dijagnostika presudna za uspeh lečenja. Preventivni dermoskopski pregledi jednom godišnje su preporuka svima. 

Dermatologija ima i svoj lep deo, a to je nega kože i estetski tretmani. 

U Acibadem Bel Medicu su vam dostupni sve savremene dijagnostičke procedure poput dermoskopije, melanoskopije, biopsije kože. Kod nas se uklanjaju promene na koži tečnim azotom i radiotalasima. Kod psorijaze, stopijskog dermatitisa, ekcema i vitiliga se primenjuje i fototerapija. Rade se alergološki testovi i tretmani IQ plazmom.

Zdrava koža je odraz zdravlja čitavog organizma. Dermatolozi u Acibadem Bel Medicu su vama i vašem detetu na usluzi 24/7. 

Usluge

ACIBADEM BEL MEDIC Dermatologija

Predrag Poleksić
dermatovenerolog
Predrag Poleksić
Ljiljana Medenica
dermatovenerolog
Prof. dr Ljiljana Medenica
Nadežda Šoć
dermatovenerolog
Dr Nadežda Šoć
dermatovenerolog
Ass. dr Tatjana Radević
Maja Miličić
dermatovenerolog
Dr Maja Miličić
Jovana Pelemiš
dermatovenerolog
Dr Jovana Pelemiš
Tathiana Castillo Maraš
dermatovenerolog
Dr Tathiana Castillo Maraš